nic niesamowitego...wszak kolega znajduje się w krainie wulkanów , natomiast obtoczenie bazaltu i umiejscowienie wulkanów które ten bazalt zrodziły , nawiązuje właśnie do transportu rzecznego i pradoliny.chalcedon pisze:trafiłem na obtoczoną kolumnę bazaltową!!!
WYMIENNIKI
Moderator: iro
Człek który przenosi góry,musiał zacząć od kamieni.-Doug Horton... lub dynamitu -ja :D
Jeżeli zainteresowanie porcelankami jest poważne jestem gotów podarować wszystkie które jeszcze posiadam ...pewnie jakieś kilkadziesiąt sztuk , wymiennie czy nie wymiennie to nie ma znaczenia ,dla mnie jest ważne by trafiły w dobre ręce .
Człek który przenosi góry,musiał zacząć od kamieni.-Doug Horton... lub dynamitu -ja :D
Może nie jest to najlepszy temat (jednakowoż lepszego znaleźć nie mogąc-) chciałem się Koleżeństwa zapytać, czy wyraziłby ktoś chęć wymiany Północ-Południe?
Proponuję zatem parę drewek szpilkowych z Gdyni-Redłowa (mogą być w pakiecie) za jakiś kawałek (dosłownie parę centymetrów wystarczy) roślinki drzewiastej z południa. Może za coś charakterystycznego dla danego regionu?
сиo2
[ Dodano: 2018-12-13, 18:42 ]
Jeszcze zaproponuję 3 kawałki Prototaxites sp:
I agacik ze skandynawszcziego melafiru:
Przepraszam za marną jakość zdjęć
[ Dodano: 2018-12-13, 18:45 ]
Jeszcze raz
Proponuję zatem parę drewek szpilkowych z Gdyni-Redłowa (mogą być w pakiecie) za jakiś kawałek (dosłownie parę centymetrów wystarczy) roślinki drzewiastej z południa. Może za coś charakterystycznego dla danego regionu?
сиo2
[ Dodano: 2018-12-13, 18:42 ]
Jeszcze zaproponuję 3 kawałki Prototaxites sp:
I agacik ze skandynawszcziego melafiru:
Przepraszam za marną jakość zdjęć
[ Dodano: 2018-12-13, 18:45 ]
Jeszcze raz