Gagat-czarne cudeńko
Moderator: iro
Na obszarze niegdysiejszej " Zatoki Korytnickiej " zwłaszcza po orkach można trafić na muszelki dość często.Alien pisze:to się tam na polach poniewiera?
Z poszukiwaniem gagatu raczej by trzeba się było przenieść w stronę Odrowąża ,Końskich czy Opoczna...Generalnie na północ województwa .
Człek który przenosi góry,musiał zacząć od kamieni.-Doug Horton... lub dynamitu -ja :D
Gagatowa gałązka drewna liściastego 15 x4 cm ...taki śliczny... plastuszek...czarny jak smoła....jak le..pyk
( Wał Trzebnicki)

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez kornik, łącznie zmieniany 1 raz.
Człek który przenosi góry,musiał zacząć od kamieni.-Doug Horton... lub dynamitu -ja :D
Pień gagatowego drewna , dżentelmeni się nim chwalący i manufaktura w której niejeden gagat zmienił się w błyskotkę. Anglia, zdjęcie prawdopodobnie z XIX wieku....wnioskując po strojach . Źródło - czeluście internetu. Być może ktoś z koleżeństwa zna na ten temat więcej informacji..z chęcią bym się z nimi zapoznał.
Pytanie hipotetyczne , czy w naszym pięknym kraju można natrafić na tak pokaźne cuda?
Odpowiedź również hipotetyczna......można.

Pytanie hipotetyczne , czy w naszym pięknym kraju można natrafić na tak pokaźne cuda?
Odpowiedź również hipotetyczna......można.

Fajny, przegapiłem...
[ Dodano: 2016-09-12, 21:46 ]
Osobiście uważam, że w naszym pięknym kraju takie pięknę cuda i podobne spoczywają sobie jeszcze w ziemi czekając na swojego odkrywcę...kornik pisze:Pytanie hipotetyczne , czy w naszym pięknym kraju można natrafić na tak pokaźne cuda?
Hipotetyczna woda może niekoniecznie , natomiast całkiem nie hipotetyczne wielkie maszyny to czynią .Warczy,skrzypi ,dymi to-to i czasami wykopuje.korund pisze:Pytanie natomiast jest inne : czy zostanie to kiedyś przez nas odsłonięte, lub czy hipotetyczna wielka woda zrobi to kiedyś za nas... ?
Liściasty gagat z Wału i 14 centymetrowa gagatowa "deska".